Weitersburg

Tæt på Koblenz, hvor Mosel løber ud i Rhinen, fik vi vores andet stop ved Rhinen. Her havde vi lejet en meget lille lejlighed der lå tæt på den lille by Weitersburg på den modsatte side af Koblenz.

Selvom lejligheden var meget lille og kun indeholdt det absolut nødvendige, så var der heldigvis også knyttet en kæmpe stor terrasse til lejligheden med en pragtfuld udsigt over Rhinen.

Flot udsigt fra vores lejlighed i Weitersburg

På vores første hele dag i Weitersburg, kørte vi til Koblenz. Byen blev bombet kraftigt under anden verdenskrig af de allierede, så det er begrænset hvad der var af rigtig gamle bygninger.

Vi fik dog en rigtig hyggelig bytur i Altestad, og hyggede os med at gå rundt i byens strøggader og se de mange torve og hyggelige huse.

En af Koblenz kirker
Torvet i Koblenz
Spyttende mand i Koblenz

 Efter frokost var det tid til at få prøvet svævebanen over Rhinen til Ehrenbreitstein Fortress.

Svævebanen ved Koblenz

Svævebanen ligger tæt på det sted, hvor Mosel rinder ud i Rhinen og på hjørnet, kaldet Deutsches Eck, står en kæmpe statue af Kejser Wilhelm I.

Statue af kejser Wilhelm I ved Deutsches Eck

Desværre kunne vi ikke komme helt ud på spidsen da der var ved at blive stillet op til en kæmpe koncert der skulle afvikles den kommende weekend.

Med turen op med svævebanen fik vi et flot syn udover Mosel og Rhinen. Her var det tydelig at se, hvor grøn af alger Mosel var i forhold til Rhinen.

Udsigt fra svævebanen over stedet hvor Mosel løber ud i Rhinen

Vel ankommet på toppen, besluttede vi at undlade at besøge fortet Ehrenbreitstein Fortress. Vi havde nemlig læst dårlige anmeldelser, og da der samtidig var et stykke at gå fra svævebanen ud til fortet og temperaturen var på den forkerte side af de 30 grader, så valgte vi i stedet at tage retur til byen og se lidt mere af byen.

Senere lykkedes det at få lavet lidt let aftensmad i den lille lejlighed, og så nød vi synet udover Koblenz fra terrassen hele aftenen.

Aftenstemning over Koblenz

Næste dag kom vi op på cyklerne igen, og det var dejligt at få lidt vind i håret, nu hvor det var blevet så varmt.

Da vi boede ret højt oppe, valgte vi at tage cyklerne bag på bilen ned til Rhinen, hvor vi fandt et godt sted at parkere nede ved en havn.

Herfra satte vi kursen mod Neuwied da vi med lidt møje havde fundet cykelstien langs Rhinen.

Birger på cykelstien nord for Koblenz

Det var en meget anderledes oplevelse at cykle langs Rhinen nordpå, for her er ingen bjerge og vinmarker, og det meste grønne var helt afsvedet p.g.a. tørken, ja selv de store træer er ved at bukke under.

Vandstanden i Rhinen var også meget lav, men der sejler fortsat fragtskibe ned ad floden.

Rhinens vandstand var meget lav og meget vegatation var tørret ud

Da vi nåede op til Neuwied, hvor den lille flod Wied rinder ud, vendte vi om, og tog lige et hurtig kig ind i byen Neuwied inden vi fandt bilen igen.

Jane ved den lille flod Wied ud mod Rhinen

Så var det blevet tid til frokost, så efter vores godt støvede cykler var spændt behørigt bag på bilen, så satte vi kursen sydover langs Rhinen til vi fandt en lille hyggelig restaurant i byen Lahnstein.

Den ligger lige over for det høje tårn i Koblenz og ikke mindst det flotte slot Lahnmulung Lahnstein.

Kig til Lahnmulung Lahnstein

Her fik Jane så prøvet noget Flammkuchen, som er en 200 år gammel tradition på disse kanten. Det minder om en meget tynd pizza med et lag af fromage Blanc og løg og bacon. Det smagte OK, men en god salat til, kunne have hjulpet.