Remagen

I de tidlige morgentimer kom der sørme lidt regn, og det betød at vi måtte sidde inde og spise morgenmaden inden vi sagde farvel til Frauline Anna i Weitersburg og satte kursen mod Remagen ved Rhinen, som var næste og sidste stop på rejsen.

Remagen ved Rhinen var kun ca. 35 min. kørsel fra Weitersburg. og blev en fin tur op langs Rhinen hvor bjergene begyndte at dukke op igen, og der så også lidt grønnere ud end det vi havde oplevet på vores cykeltur dagen i forvejen.

Bjergene begyndte at dukke op lidt længere op af Rhinen

Da det var for tidligt at booke ind på vores hotel, fik vi lov at sætte cyklerne i garagen på hotellet. Herefter kørte vi ind til selve Remagen ved Rhinen, som er en rigtig lille hyggelig by med en lille gågade og fin promenade langs Rhinen, hvor der også ligger en del restauranter.

En af kirkerne i Remagen
Gade i Remagen

Vi fik derfor vores frokost her, mens vi nød udsigten ud over Rhinen og lyttede til en gademusikant der spillede harmonika. Rigtig hyggeligt.

Sjov turbåd passerer Remagen

Det er også her i Remagen ved Rhinen, at der ligger et frihedsmuseum over Brucke von Remagen.

Birger ved frihedsmuset og resterne af Brucke von Remagen

Historien med broen er, at tyskerne skulle bruge broen til at få 100.000 mand over på den anden side af Rhinen under krigen, og når det var sket, skulle broen så destrueres så de allierede bagefter ikke kunne bruge den.

Sådan kom det ikke til at gå, for de allierede nåede frem inden tyskerne nåede at sprænge broen og kunne dermed få transporteret materiel over broen.

Udsigt til resterne af broen på den anden side af Rhinen

Den 17. marts 1945 brød broen pludselig sammen p.g.a. de mange bombardementer, men da havde de allierede fået masser af materiel over og broen var således medvirkende til, at krigen blev forkortet.

I resterne af tårnene på den gamle bro ligger nu frihedsmuseet som vi så besøgte.

Museumsbesøg ved Remagens gamle bro

Efter det kulturelle input var det tid og tjekke ind på hotellet. Også her havde vi fået værelse på bagsiden, så der var ingen udsigt over Rhinen, men til gengæld slap vi for trafik, – og støj fra jernbanen.

Til gengæld var der en flot udsigt ind til Remagen og udover Rhinen fra hotellets restaurant.

Udsigt fra hotellets restaurant i Remagen

Da hotellet også havde en pool var vi hurtige til at hoppe i badetøjet og få en dejlig svømmetur. Den pool fik vi også brugt de næste par dage 😉

Dagen efter valgte vi at cykle sydpå af Rhinen. Vores mål var at komme til byen Bad Breisig – det var en cykeltur på ca. 15 km hver vej.

Birger klar til endnu en cykeltur

Inden vi startede cykelturen ville vi dog godt have det værste støv af cyklerne, som vi havde fået da vi cyklede nord for Koblenz og da hotellet ikke just har nogen vaskehal til cykler, så måtte vi jo finde på en løsning så cyklerne kunne blive vasket.

Løsningen blev den lille toiletspand, som altid står på hotellers badeværelse, fyldt ned dejligt varmt vand med lidt sulfo. Den blev så smuglet ned af bagtrappen sammen med en klud, så Birger kunne klare cykelvasken 😀og med nyvaskede cykler var det bare om at komme afsted.

Det gik rigtig fint at cykle langs Rhinen det første stykke tid, og vi kom også forbi en campingplads hvor vi så nogle sjove fastlæggere, som virkelig var flyttet ind 😉

Fastligger campingplads ved Rhinen

Lidt længere fremme skulle vi over en å/vandløb og så slap vores held op med den gode cykelsti, for den bro der engang havde været, var nu brast sammen. Der var derfor ikke andet at gøre end af dreje væk fra Rhinen og så håbe på at vi kunne passere åen/vandløbet lidt længere inde i landet.

Det blev til små 5 km omvej inden vi kunne komme over en bro og sætte kursen retur til Rhinen, men så fik vi da set lidt andet 😀 Bl.a. kom vi langt ud på landet.

Så kom vi langt ud på landet

Det lykkedes os at komme til Bad Breisig og efter lidt frokost ved bredden så vi, at vi kunne sejle over på den anden side med en lille færge og cykle derovre så vi slap for vores omvej på vejen hjem.

Det var jo smart, så vi fik den lille sejltur over på den anden side af Rhinen for bare 3 euro.

Jane på trækfærgen på Rhinen

På den anden side af floden fik vi en dejlig cykeltur og da vi kom til byen Linz kunne vi igen tage en færge over til den sydlige del af Remagen hvor vi bor.

Der er langt imellem broerne her ved Rhinen, men så er set jo godt at der er de små færger der gør det muligt at krydse floden.

Efter en kop kaffe hjemme på hotellet var det igen tid til en badetur i poolen.

Dejlig dag og 38 km på cyklerne er det blevet til

På vores sidste hele dag her ved Rhinen, var vi oppe på cyklerne igen for at køre nord på mod Bonn, som vi faktisk var ret tæt på.

Helt til Bonn kom vi dog ikke, for vi valgte at krydse Rhinen ved Bad Godesberg.

Inden vi var kommet så langt, så vi et sjovt sceneri med en stor flok skarv som var sammen på fiskeri. Det var helt tydeligt at se hvordan de samarbejdede med at drive fiskestimen frem og så dykke ned og spise.

Skarv der fiskede sammen på Rhinen

Længere fremme ad floden fik vi også en flot udsigt op mod en ruin og Schloss Drachenburg på den anden side ad Rhinen.

Udsigt til Schloss Drachenburg

Da vi kom over på den anden side af Rhinen til byen Niederdollendorf, brillerede Jane med et mindre styrt på cyklen, fordi hun ikke kunne blive enig med sig selv om hvilket ben der skulle sættes ned da vi holdt stille for at orientere os ved en infotavle. Det resulterede i, at fruen væltede med et brag, og fik lidt hudafskrabning på albue og et hak under knæet. Heldigvis var det ikke værre, så vi kom hurtigt op på cyklerne igen og så gik turen ellers igennem Konigswinter,  der er en rigtig hyggelig by med masser af flotte huse og en dejlig cykelsti gennem en park.

Det var også her vi fik set, at der kører skinnebus ind til Bonn.

Skinnebus ved Rhinen ind til Bonn

Vi måtte helt frem til Linz, før vi krydsede floden igen og kom dermed over til den sydligere del af Remagen, som vi også havde gjort dagen i forvejen. 40 km på cyklerne blev det til på dagen.

Og så var det hjem til hotellet og hente bilen, for der var lige en kirke vi skulle se, nemlig Valfartskirken St. Apolinaris, som ligger i Remagen. Den havde vi læst meget om, og det er bestemt også en meget smuk kirke som ligger oppe på et bjerg med udsigt over Remagen.

Valfartskirken St. Apolinaris

Desværre var udsigt plateauet kun åbent for publikum om søndagen, men vi fik da set kirken både ude og inde, inden vi igen kørte til hotellet for at få dagens badetur og lidt afslapning ovenpå dagens dejlige oplevelser.