Kerteminde

Amanda i Kerteminde

Det vi kender byen bedst for, er statuen Amanda der stammer fra en populær skillingsvise, “Min Amanda var fra Kerteminde”.

Byen har dog andet at byde på, bl.a. et rigtig hyggeligt hovedstrøg, med diverse forretninger og restauranter. Der er naturligvis mest liv i byen om sommeren, men vi har dog også besøgt byen på andre tidspunkter af året.

Fortsætter du ned af Langegade, kommer du til Farvergården, der rummer udstillinger om livet i Kerteminde i gamle dage, samt en hyggelig café, gårdhave og butik.

Farvergården

Midt på Torvet i byen, overfor kirken på Langegade, finder du byens pølsevogn. Den er kåret til Fyns bedste pølsevogn, så den er klart et besøg værd.

Pølsevognen på torvet

På de mange sidegader til Langegade, ligger der masser af hyggelige gamle huse, og det er rigtig hyggeligt at gå rundt i kvarterne og se de flotte huse og små haver.

En af de små hyggelige gader
Endnu en af de små hyggelige gader

Hvis du fortsætter til enden af Langegade, og drejer til højre af Fiskergade nede ved broen, kan du komme ud til et rigtig hyggeligt fiskerområde, hvis du på Fiskergade går til venstre ned til Lillestranden.

Det hyggelige fiskerleje i Kerteminde

Udover at kigge på de små hyggelige huse, der ligger ned til vandet, er det også hyggeligt at gå op i kvarteret og se flere af de hyggelige små huse.

Når du besøger Kerteminde, må du også ned forbi byens store marina. Udover at der er en ret stor lystbådehavn, så findes der også pladser til autocampere og diverse restauranter. Specielt om sommeren, er der masser af liv på havnen, og der foregår også p.t. en del byggeri af nye lejlighedskomplekser, som man også kender fra andre havne.

Det er sikkert ikke alt vi har set i byen. Derfor kan vi kun anbefale, at besøge Kerteminde Turistbureau der ligger i centrum af byen.