Odense

Vi kommer ikke uden om Odense, når vi skal beskrive vores ture her på Fyn, for Odense er en kulturel og historisk by og betragtes som Fyns hovedstad. Herudover er det tydeligt at fornemme byens lange historie. 

Lidt fra det gamle Odense

H.C. Andersen blev som du sikkert ved, født i Odense, og hans livlige fantasi inspirerer fortsat byen. I Odense kan du gå i H.C. Andersens fodspor rundt i den historiske bydel og fornemme livet i byen for 200 år siden. Du kan også vælge at nøjes med at besøge det hus hvor H.C. Andersen blev født, eller det nye HC. Andersen museum. Det besøgte vi lige før det officielt blev åbnet i 2021.

På et besøg i Odense, bør du også tage en strøgtur på Kongensgade og Vestergade i Odenses bymidte. Gågaden er Danmarks længste og rummer både nostalgi, fede butikker og hyggelige caféer.

Gågaden

Du kan også besøge den flotte gotiske domkirke, gå en tur langs åen, tag en dukkert i havnebadet (hele året) eller friluftsbadet (sommer) og gå med vægteren rundt på hans aftentur i den historiske bydel. Herudover skal du være OBS på, at der er gratis city-busser, som kan sparre dig for nogle skridt rundt i byen.

Odense Å ved Fruens bøge

Hvis du går en tur langs åen, kan du komme helt ud til Fruens bøge, hvor du bl.a. kan få serveret Fyns nationalret, nemlig Æggekage med stegt flæsk i den berømte restaurant Carlslund.

Fynsk æggekage

Du kan også besøge Eventyrhaven som du finder ved Odense Å, lige bag Odense Domkirke og Odense Rådhus. Via en fin træbro kan du krydse Åen over til rotunden, en lille cirkelrund ø i haven. Alt efter årstiden er bedene her fyldt med forårsløg, dahliaer og stauder og du kan sidde på bænkene og nyde synet.

Det er også her du kan se en flot statue af H.C. Andersen.

Birger ved den store statue af H.C. Andersen ved Eventyrhaven

En anden seværdighed er Brandts klædefabrik, som nu er et stort kulturhus i byen. Herudover er det også hyggeligt med en tur i byens zoologiske have.

Odense havn er også et besøg værd. Havnen har igennem 150 år fungeret som industrihavn. I dag er området forvandlet til et sandt kultursted i byen – en bydel for sig, der er under rivende udvikling. En række lejlighedskomplekser er blevet opført, flere og flere restauranter kommer til, og så er der et hav af forskellige aktiviteter for både store og små.

Odense havn

Et sjovt sted er Storms pakhus, hvor du kan gå på opdagelse blandt de mange spændende madboder, barer og kreative erhverv. Pakhuset er også det oplagte sted at gå hen, hvis du vil nyde en god specialøl eller måske deltage i et af Pakhusets mange events.

Birger i Storms pakhus

Har du lyst til at shoppe yderligere, kan du besøge Rosengårdscentret, hvor der ligger masser af butikker og restauranter.

Rosengårdscentret