Hvordan planlægger vi en rejse?

Det kan altid diskuteres hvorvidt det er nødvendigt at planlægge en rejse, eller om du bare skal køre ud i det blå.

Faktisk gør vi begge dele, men det er lidt afhængigt af hvor vi skal hen, og hvor længe vi påtænker vores rejse skal være.

Er det en kortere rejse, gør vi ikke specielt meget ud af at planlægge og det samme gør sig gældende, hvis der er tale om en charterrejse.

Vi har dog erfaret, at det ikke er til nogen skade, lige at undersøge lidt om det sted der skal besøges, specielt for at finde ud af, hvilke spændende steder der er at opleve. Dette kan nemlig nemt overses, hvis vi bare rejser ud i det blå uden nogen form for et minimums kendskab til området, vi skal besøge.

Hvordan planlægger vi en rejse? Det kan du læse lidt mere om her.

Planlægning foregår som regel på computer

Ved større rejser, som f.eks. som ved vores rejse Portugal rundt, som du kan læse mere om her på vores side, laver vi dog et større planlægningsarbejde som går ud på følgende:

  • Generel info om det land vi skal rejse i
  • Overordnet rutebeskrivelse
  • Beskrivelse af de byer og områder vi kommer igennem
  • Diverse øvrig dokumentation

De fleste informationer googler vi os frem til, men vi søger også inspiration i diverse faglitteratur og ikke mindst i bogen Europas smukke veje.

Bogen Europas smukke veje

Her er det nemt at få ideer til steder vi gerne vil besøge, og i bogen er der forslag til hvilke ruter, der kan benyttes. Alternativ er det en god ide at lave sin egen rute, f.eks. ved at indtegne den på et kort. Hermed får du et godt overblik over hvilke områder og byer, du kommer igennem på rejsen.

Ruten Portugal rundt

Politikken rejsebøger, er også bøger der kan anskaffes til rimelig billig penge, og som giver god information om diverse lokale forhold.

Politikkens rejsebog

Det er også altid en god ide at besøge Udenrigsministeriets hjemmeside, og læse/medbringe rejsevejledningen for det pågældende land.

FDM har også en udmærket hjemmeside hvor du kan læse lidt om hvad du skal huske ved bilferie i udlandet, og det uanset om du er medlem eller ej.

Her kan du f.eks. læse om hvilke krav de enkelte lande har til sikkerhedsudstyr i bilen, hvis det vel og mærke er en kør-selv-ferie du planlægger. Herudover kan der være krav til vejafgifter, miljømærker og vignetter. Også her kan FDM være behjælpelig på denne side.

Det tager tid at planlægge

Vær OBS på at det tager tid at planlægge. Vil du gøre det ordentligt, så materialet også kan bruges aktivt på din rejse, så regn med mange timer foran computeren og læsning af diverse bøger og artikler på nettet.

Planlægningen skal dog ikke ses som en kedelig opgave, for undervejs er det nemt at blive vildt spændt på de områder der skal besøges, når du læser om det. Og så er det også en god og underholdende hobby i de lange vinteraftener.