Transportformer

Vi er ikke låst fast i hvilken transportform vi rejser med, det afhænger som så meget andet af den rejse vi beslutter os for.

I vores meget tidlige drømme, hvor vi sejlede meget og havde det gode skib Flying Tøffe, var det største ønske, at få en større stålbåd og så sejle ned igennem Europas kanaler, når vi gik på pension.

Vores hyggelige motorbåd Flying Tøffe
Flying Tøffe

Den drøm havde vi faktisk i mange år, men en biltur til Prag, hvor Birger fik et gevaldigt hold i ryggen, fik os faktisk til at ændre mening. Primært fordi, at håndtere en stor stålbåd på de europæiske floder, kræver en del fysik, specielt når der skal sejles ind og ud af sluser. Tanken om, at en af os også skulle blive så syge, at det kun var den ene der skulle håndtere fartøjet hjem, gjorde også at vi begyndte at tænke alternativt.

Så vi udvidede drømmen til også at omfatte autocamper. Vi brugte faktisk et par år til at besøge diverse messer og forhandlere i Danmark for at finde ud af, hvad det var for en model og indretning der tiltalte os mest. Vi lejede sågar også en i Tyskland og kørte 14 dage rundt i Normandiet for at afprøve konceptet.

Autocamper som blev lejet i Slesvig og som gav os en dejlig tur til Normadiet
Vores lejede Autocamper som førte os til Normadiet

Og en autocamper tiltalte os på mange måder, selvom vi også så begrænsninger og uhensigtsmæssigheder. Det der tiltalte os mest, var boformen som mindede os meget om at befinde os i en båd. Her er heller ikke meget plads og fornødenheder, og det er på mange måder rigtig hyggeligt. Hertil fandt vi også ud af, at det var ligeså nødvendigt at stuve tingende godt, hvis al porcelæn ikke skulle blive slået i stykker.

Autocamperen var nok den, der slog vores drømme om sejllads på europas floder helt ud af vores hoveder, da vi her kunne se at vi i hvert fald fik en lang større radius at rejse på med en autocamper.

Coronaens indtog fik faktisk store konsekvenser for, at vi også droppede autocamperen.

Under coronaen oplevede vi nemlig, at priserne der var meget høje i forvejen, fik et yderligere nyk opad. Herudover så vi markedet blive støvsuget fuldstændig for nyere brugte biler. Det betød, at hvis vi skulle have en ny autocamper, så ville vi nemt komme af med kr. 800.000. Hertil skulle lægges over 1 års leveringstid som min.

Et alternativ til autocamperen havde været oppe og vende tidligere i vores drømme. For vi kunne jo også bare køre rundt og leje os ind i diverse ferieboliger undervejs, og så bruge dem som base til at køre ud fra og opleve et område.

Dette alternativ er nu det, som vi har valgt til vores længere ture rundt om i Europa.

Da vores gamle Toyota Yaris efterhånden havde rundet de 360.000 km, var det nok ikke lige den vi skulle satse på, når vi som nu har besluttet at være selvkørende i Europa.

Vi besluttede os derfor til en ny og større bil, og valget faldt for en Qashqai, som nu har vist sit værd på vores rejse Portugal rundt, hvor vi fik kørt 15.500 km.

Vores dejlige bil
Vores nye Qashqai

Bilen har en tilpas størrelse, så vi kan komme rundt de fleste steder, og kan også rumme al den bagage vi finder på at slæbe med, når vi er på en større rejse på 2-3 måneder.

Som et supplement til Qassy, som vi kalder bilen, har vi anskaffet et par rigtig gode el-cykler som vi kan have med på vores rejser, hvis vi finder det hensigtsmæssigt.

Vores el-cykler som vi er rigtig glade for året rundt og ikke kun til rejser
Vores el-cykler

Konceptet blev afprøvet på en 3 ugers tur til Mosel og Rhinen, hvor vi havde stor glæde af både bil og cykler i området.

Vi må dog påpege, at det også bliver lidt besværligt at have cykler med, for dels skal vi hele tiden være OBS på ordentlig tyverisikring, og dels koster det også ekstra i benzin at have dem med bagpå.

Det skal også overvejes, om det i det hele taget vil være hensigtsmæssigt at tage cyklerne med, hvis ens rejser er til områder, hvor det vil være svært tilgængeligt at cykle. Vi er således ret glade for at vi ikke havde dem med til Portugal, hvor vi en stor del af rejsen befandt os i bjergområder.

Der er jo også mulighed for at tage fly, hvis vi har ønsker om at komme hurtigt frem til vores bestemmelsessted.

Muligheden er der også for at tage et fly
Fly til vores rejser er også en mulighed

Det vil dog kun være en transportform vi vil vælge, hvis der er tale om en kortere rejse.