Telefoni og data

Telefoni og data på rejsen

Når vi rejser har vi brug for at kunne bruge både telefoni og data som var vi hjemme.

Udover at kunne ringe hjem efter behov og også kunne modtage opkald, bruger vi også vores streamingstjenester, hvis vi ønsker at se TV, ligesom vi gerne vil kunne bruge vores computer og dermed data, når vi finder det nødvendigt.

De fleste med et mobilabonnement har formentlig en aftale om fri telefon og sms i Europa og x antal GB data.

Ofte er det kun en mindre mængde GB data der tilbydes, og ofte vil det slet ikke være nok hvis du er på en længerevarende rejse. Du kan derfor med fordel køre et ekstra SIM kort til din mobil udelukkende med data. F.eks. kan du købe et SIM kort hos Vodafone med fri data, i f.eks. 14 dage. Det koster omkring 15 Euro.

Når du rejser i Europa vil en række hoteller tilbyde gratis WIFI og det samme gør en række feriehus udbydere, og det er fint, hvis der vel og mærke er tale om et sikret netværk med kode.

Det er en god ide også at slå WIFI til på sin mobiltelefon, dermed ”dræner” du ikke din egen mængde mobildata, men bruger hotellets/feriehusets WIFI i stedet.

Som udgangspunkt skal du ALDRIG benytte et åbent netværk, da der her er stor risiko for at blive hacket.

Der er dog også både hoteller og feriehuse som ikke tilbyder gratis WIFI – faktisk behøver du ikke komme ret langt ned i Tyskland, for rigtig dårlig netforbindelse kan opleves, og så er det rart selv at kunne forsyne sig med data.

I den situation kan du naturligvis benytte sig af din mobil og benytte sig af de mobildata som udbyderen stiller til rådighed direkte på telefonen.

Mobildata kan også deles og bruges på f.eks. ens computer. Det kræver dog et USB stik og ledning til telefonen og herefter skal du gå til Indstillinger på din mobiltelefon og vælge Forbindelse og herefter Mobilt hotspot og internetdeling. Her vil du efterfølgende kunne vælge f.eks. USB-internetdeling.