Dag 1 i Budapest

En god måde at danne sig et overblik over hvor man er havnet, er at tage en hop/on/of bus.

Så efter en god nats søvn på Hotel City inn og en god morgenmad begav vi os til den nærmeste metrostation Corvin-negyed for at tage metroen 3 stop ind til metrostationen Deák Ferenc, som ligger i centrum. Her kunne vi starte turen med hop/on/off bussen.

Hop on/off/on bussen

Metroen er forbavsende pæn og ren og efter bare 3 stationer med metrolinie 3 kom vi som nævnt ind til centrum og begav os så op af de mange rulletrapper til den store plads Corvin-negyed.

Der er masser af lange rulletrapper der skal foceres når der skal køres i metro

Meget belejliget stod der en ung gut og solgte billetter til Hop/on/off bussen lige uden for stationen og han gav os rabat så vi fik en billet til 3 dage for prisen for 1 dag. Med i prisen var også sejlture på Donau. Billetten kostede 14000 forint, hvilket svarer til ca. 270 kr. pr. person.

Vi startede busturen foran st. Stephen’s Basilica kirke og kom så herefter det meste af både Pest og Buda rundt i lidt over 1 1/2 time. Turen kan kun anbefales, da vi fik et rigtig godt overblik over hvor de forskellige seværdigheder ligger.

Efter turen var det tid til frokost, hvor Birger kastede sig ud i at smage en langos. En slags pizza med cremefraiche og salat, og som forøvrigt fås i et hav af varianter.

Da frokosten blev indtaget lige overfor den smukke St. Stephen’s Basilica kirke blev vi enige om at tage et kik ind i den.

En af de smukke kupler i kirken

Entreen var 1700 forint som pensionist, men pengene var givet godt ud, for hold da op hvor er det en smuk og storslået kirke, som vist nok også er en af Ungarns største. Det er også muligt at komme op på et udsigtsplauteu for endnu en skilling, men det sprang vi over da vi troede vi skulle gå derop. Der er dog elevator, så måske skulle vi tage turen derop en af de andre dage. Vi er dog enige om at det må være et must at se den kirke når man besøger Budapest. For den er meget meget smuk.

Kirken set udefra
Endnu en af de smukke kupler i kirken
Kirken set fra gaden ned mod vandet

Efter besøget i kirken, satte vi kursen mod Donau for at tage en sejltur. Undervejs så vi flere fantastiske bygninger og på en af gaderne, så vi en statue af en politimand, som man efter sigende skulle røre på maven – det skulle bringe held og lykke.

Birger ved politimanden der skulle bringe held og lykke hvis man lagde sin hånd på hans mave

Foråret var så småt begyndt at ramme Budapest for vi så da et blomstrende kirsebærtræ, og temperaturen sneg sig op på hele 15 grader på vores første dag i Budapest.

Et blomstrende kirsebærtræ

Fra dok 6 ved Donau, kom vi ombord på skibet der efterfølgende gav os en 45 min. sejltur op og ned af Donau, mens vi fik info på engelsk om de flotte bygningsværker vi sejlede forbi på både Buda og Pest siden. Denne tur var en del af vores Hop/on/off/on billet.

Det er også muligt at bestille en bådtur om aftenen incl. dinner eller drink, og det skulle være en flot tur, da en del af de bygninger der ligger ned til Donau skulle være oplyst om aftenen.

Det berømte hotel Gellert set fra vandsiden
Den smukke parlamentsbygning set fra vandsiden

Efter den oplevelse fandt vi vores metrostation igen og tog metroen de 3 stop tilbage til hotellet, hvor det så var tid til en velfortjent kop kaffe oven på denne fantastiske første dag i Budapest.

Vil du læse mere om vores dage i Budapest, kan du gå videre her: