Dag 4 i Budapest

Så blev det store badedag, for vi skulle naturligvis prøve et af de termiske bade her i Budapest. Det er en god ide at researche lidt inden man vælger hvor det skal være, for nogle af de meget turistede bade som Gellert badet og Szechennyi badet, er dobbelt så dyre som nogle af de andre.

Szechenyi badet

Vi valgte derfor Lukacs badet hvor det blev ca. 150 kr. for os begge for en senior billet der gjaldt hele dagen. Man skal dog vide, at priserne stiger til ca. det dobbelte i weekenden.

Lukacs badet

Vi tog sporvogn 41 ud til badet medbringende badetøj, badehætte, badesandaler og håndklæder som vi havde medbragt hjemmefra. Der er desværre ingen billeder af outfittet 😉.

Det er ikke muligt at leje f.eks. håndklæder og badetøj, men det er muligt at købe dem i de forskellige bade. Herudover er der også hoteller der lejer håndklæder ud.

I forhold til badehætte, var det kun i et af bassinerne at det var et krav. Hvorfor det var sådan fandt vi ikke ud af. Vi havde dog købt og medbragt et par billige brusehætter købt i Matas.

Birger foran indgangen til Lukacs badet
Indgangshallen i Lukacs badet

Billetter var bestilt på nettet, og det var dumt for de gjaldt kun til dagen i forvejen fandt vi ud af. Så vi måtte købe nye billetter og også en entré til en såkaldt fælles privat omklædningskabine. Det er også muligt at klæde om i fælles omklædningsrum, hvor man får stillet et skab til rådighed.

Det viste sig at den fælles omklædningskabine var så lille at vi måtte skiftes til at klæde om i den. Da vi var vel omklædt, gik vi igang med at lede efter et bruserum så vi kunne blive bruset inden vi gik i bassinerne og her fandt vi kun nogle hvor man kunne få en hurtig bruser med badetøj på. Hmm..man skal ikke være sart og slet ikke tænke på, at der var mange der gik direkte i bassinerne uden først at vaske sig.

Første bassin vi prøvede var 25 grader og lå udendørs, så det blev til en hurtig svømmetur på et par baner før vi fandt det dejlig varme bassin på ca. 35 grader. Her blev vi en times tid og nød at blive masseret af boblerne i vandet. Det sjoveste var et rundt bassin med en masse strøm så man nærmest blev skudt rundt i vandet.

Et par af de udendørs bassiner i Lukacs badet

Vi blev i badet ca. 1 1/2 time – så var vores fingre begyndt at krympe. Det var dog tydeligt, at badet også blev brugt som et socialt samlingssted for de lokale indbyggere – og specielt ældre mennesker.

Efter badet tog vi et hurtigt smut tilbage til hotellet med badetøjet og tog så videre ind til byens hovedstrøg der hedder Vaci utca. Det svarer til strøget i København. Udover en masse souvenir butikker lå der mest de samme butikskæder som vi kender hjemmefra samt en del restauranter.

Hovedstrøget i Budapest hvor gaden hedder Vaci Ut
Der lå masser af souvenir butikker på Vaci ut

Da vi nu var i nærheden af det jødiske kvarter igen og den store synagoge valgte vi at gå derover, da vi havde læst lidt mere på lektien og fandt så den kendte spise og bar arkade kaldet Gozsva Udvar. Herudover fik vi set lidt mere af det jødiske kvarter inden vi gik op til Synagogen for her at konstatere at billetsalget lukkede kl. 15. Så det blev heller ikke denne dag vi skulle se synagogen.

Gozsdu Udvar
Der lå masser af barer og restauranter inde i Gozsdu Udvar
Skulle man blive lækkersulten var der masser af kager at købe

På vej retur til vores hotel, kom vi forbi det berømte hotel Astoria som har set bedre dage.

Det berømte Hotel Astoria

De fleste aftener vi var i Budapest tog vi nogle af de lokale restauranter, bl.a. Restaurant Stex som var et hyggeligt sted med masser af mennesker og liv. Her fik Birger prøvet sin første portion Gullach suppe.

Gullach suppe og et godt glas øl

Vi havde dog læst om den berømte og meget anbefalede restaurant Ruben som faktisk ligger ganske tæt på Hotel Astoria, så her besluttede vi at tage hen og spise efter at have bestilt bord.

Det blev en rigtig god oplevelse, hvor vi fik dejlig mad og en udsøgt vin for under dkr. 400,-.

Lækker andebryst
Svineskank der smagte himmelsk

Vil du læse mere om vores dage i Budapest, kan du gå videre her: