Dag 6 i Budapest

En ting vi er ret imponeret over her i Budapest er det offentlige transportnet. Både metro, sporvogne og busser kører hele tiden og der er pænt og rent overalt.

På vores 6. dag oplevede vi dog lidt problemer med den gamle sporvognsline 2 der kører langs Donau på Pest siden, da vi skulle ud til Parlamentet. Her holdt de fleste vogne stille og en rar gammel gadefejer forsøgte at forklare os at den var kaput.

Sporvogn linje 2

Det smarte med det offentlige transportnet er så, at man så bare finder en anden rute. Så istedet for at køre med en sporvogn på Pest siden kom vi over broen til Buda siden med sporvogn 6 og skiftede så til sporvogn 19 (eller 41). Her kørte vi så langs Donau til vi var udenfor Parlamentet.

Her var det så bare at gå ned i metro 2 ved stationen Batthyány tér og køre et enkelt stop til metrostationen Kossuth Lajos Tér, og så var vi ved Parlamentet på Pest siden.

Parlamentet set fra Buda siden
Birger på pladsen foran Parlamentet
Jane foran hovedbygning af Parlamentet

Ved Parlamentet er det muligt at besøge et besøgscenter og få en 2 timers guidet rundtur, men vi nøjedes med at nyde den fantastiske bygning udenfor i det dejlige solskin. Besøgscentret ligger til højre for hovedbygningen nede i en kælder.

Næste stop var så Synagogen hvor vi håbede at alle gode gange 3 var lykkens gang så vi kunne komme ind og se den. Og i dag var vi heldige. Det var ikke billigt at komme ind, faktisk kostede det HUR 10600 pr. Person og der var ingen pensionist rabat som vi ellers har nydt godt af andre steder. Det svarer til ca. 203 dkr. Og den dyreste entré vi har givet.

Den store synagoge i Budapest

Før vi fik lov til at komme ind i Synagogen blev vi visiteret grundigt, hvilket vi synes var meget betryggende i disse tider. Birger fik også udleveret en kalot af pap som skulle bæres mens vi var i Synagogen. Jeg har lovet ikke at lægge billeder op af synet der affødte et lille grineflip hos mig.

Et utroligt smukt syn mødte os da vi kom indenfor i synagogen

Det var et smukt syn der mødte os inde i Synagogen hvor vi fik en ca. 1/2 times guidet fortælling og rundvisning både inde og ude i den lille tilhørende have.

Bag synagogen er et “sølvtræ” med blade og på hvert blad står et navn på en jøde der mistede livet i koncentrationslejr. Bag træet er en sten og et glasmosaik til ære for Raoul Wallenberg der med hans fantastiske uselviske handlinger, reddede tusinder af jødiske liv, men kostede ham hans eget.

Det smukke loft i synagogen
I den lille have var en gravplads hvor der efter sigende skulle ligge 3000 jøder begravet
Livets træ

Efter besøget fandt vi en hyggelig lille restaurant i jødekvarteret inden vi begav os mod Andrassy ut som svarer til Chams-Elysees i Paris. Her lå den ene mærkevarer forretning efter den anden. Det er også under denne gade, at Metrolinje 1 kører ud til Heltepladsen.

Et par Omega ure i den dyre ende
Her var det også muligt at få en rød pels med tilhørende kjole
Det var nærliggende at Jane kunne udskifte sin “turisttaske” med en lidt pænere fra Gucci

På Andrassy ut ligger også byens opera hvor vi lige stak hoved ind for at se herligheden.

Den smukke bygning der rummer Operaen i Budapest
Indenfor var Operaen også utrolig smuk.

Efter den gåtur var det tid til at vende retur til vores hotel så vi kan få pakket og gøre klar til vores hjemrejse næste dag. Heldigvis er det først sidst på dagen vi skal flyve, så vi skal naturligvis lige ud og se lidt mere i morgen.

Vil du læse mere om vores dage i Budapest, kan du gå videre her: