Sines

Næste stop på vores rejse blev Sines, der ligger ud til Atlanterhavet. Sines er en rigtig industriby med et meget stort Olieraffinaderi.  Der er kun en meget lille del af byen som består af gamle hyggelige huse, resten er mere eller mindre lejlighedskomplekser til de mange arbejdere der arbejder med olien.

Der er dog en meget hyggelig havn og en masse dejlige lange standstrande i området, som også tiltrækker en masse surfere.

Den lokale strand i Sines

I Sines havde vi fået en lejlighed indrettet i ægte 70’er stil, og lejligheden bestod af en stue, 2 værelser, badeværelse og et køkken. Herudover var der 2 altaner – en til en lidt trafikeret vej og en til en baggård.

Køkkenet i lejligheden i Sines, var ægte 70’er stil

Selvom vi grinte lidt af indretningen, var det dog en OK lejlighed med en god beliggenhed.

Fra Sines tog vi på en række ture, dels sydover, ind i landet og også op nordover. Sydpå var de meget lange og flotte standstrande, som var flittigt besøgt af surfere, selvom det var først på sæsonen.

En af de smukke strande syd for Sines – et rigtigt surfersted

Længere nordpå kom der flere klipper, men strandene var fortsat flotte og facinerende, når bølgerne slog ind fra Atlanterhavet.

Strandene nord for Sines var mere klippefyldte

Det var også her nord for Sines, at vi så 3 storkepar, der havde bygget rede på de forblæste klipper, hvilket var et noget usædvanligt syn og lidt spændende at tænke på hvor mange af ungerne der mon overlevede sin første flyvetur ved den placering.

Storkerede på klipperne ved Atlanterhavet tæt på Sines

Vi blev i Sines en uge, men var også enige om at vi godt kunne have nøjes med 5 dage, da Sines dels ikke er den mest spændende by, og området omkring Sines hurtigt er set.