Colares

Den lille landsby Colares ligger tæt på en af Portugals hovedattraktioner, nemlig Sintra der er kendt for sine mange smukke paladser og i det hele taget meget smukke natur, der omkranser byen.

Vi valgte den lille landsby for at undgå at bo i Sintra by, som er noget nær et helvede at køre rundt i, og som er meget turistet.

I landsbyen Colares tæt på Sintra, fik vi et hyggeligt lille rækkehus med en lille gårdhave og herfra havde vi mulighed for at udforske området, og naturligvis også besøge mange af de kendte paladser, bl.a. kongeslottet Sintra National Palads, og Pena paladset.

Vær OBS på, at begge dele er MEGET turistet og der skal påregnes lange køer og mange mennesker.

Birger ved Pena paladset
Kongepaladset i Sintra på en regnfuld dag

Det blev også i Sintra vi kom til at opleve en af de få regnvejsdage vi havde på hele turen, og det satte naturligvis nogle begrænsninger, men så fik vi muligheden for at besigtige kongepaladsen inde, så vi kom lidt i læ for regnen. Her var så mange mennesker, at vi gik i “gåsegang” rundt i de kongelige gemarker og det var endda uden for turistsæsonen.

En regnfuld fornøjelse i en af Sintras gader

På vores tur opdagede vi hurtigt, at vi er mere til natur, bjerge og de små landsbyer, fremfor de store turistattraktioner, som de fleste nok besøger hvis de tager til Portugal.

Så selvom Sintra by er smuk og ligger i fantastiske omgivelser, så tog vi hurtigt ud til nogle af de mindre turistede områder og det smukke Atlanterhav, hvor bøgerne slår ind mod kysten.

Jane ved det smukke Atlanterhav ikke langt fra Sintra

Ved byen St. Cruz fandt vi et fantastisk sted som vi snart udråbte som et af ynglingssteder vi besøgte i Portugal. Her kunne vi sidde i timevis og se de store bølger skylle ind over kysten og klipperne.

Et af vores favoritsteder i byen St. Cruz

Et andet smukt sted vi fik besøgt da vi var i området, var Kap Roca. Her fik vi igen et storslået vue ud over Atlanterhavet.

Kap Roca

Det blev også her ved kysten, at Jane måtte ud og dyppe tæerne for at føle temperaturen i vandet og vurdere om det snart var tid til en badetur.

Så dyppes der tæer i det kolde Atlanterhav

Vandet var iskoldt, så badetøjet blev i kufferten. Spørgsmålet er, om vandet i det hele taget bliver så varmt at det er til at bade i for ”normale” mennesker. Hertil skal også lægges faren med de store bølger og den stærke strøm.