Wintrich

Før vi sagde endelig farvel til den dejlige by Trier kørte vi lige op på Petrisberg for at nyde udsigten over byen og se et rustent udsigtstårn, som lå i en lille park på toppen af Petrisberg. Desværre småregnede det lidt så der var ikke den bedste sigtbarhed, men hold da op for en udsigt.

Udsigt over Trier fra Petrisberg

Vi satte herefter kursen mod Wintrich men havde svært ved at undgå motorvejen de 45 km vi skulle køre. Det lykkedes dog næsten, og vi fik drejet fra mod en lille by der hed Klausen hvor der lå en såkaldt valfartskirke som var meget smuk og speciel.

Valfatskirken i Klausen

Herfra gik turen videre til den lille by Pietsport som lå meget smukt helt ned til Mosel floden.

Pietsport ligger meget smukt ned til Mosel

I byen fik vi bla. set et vineri fra romerriget. Så romerne har rigtig turet rundt i området.

Birger studerer vineriet fra romertiden

Vi kørte herefter de sidste 6 km til Wintrich med håb om at vi kunne få vores værelse, men desværre var det først kl. 16 det kunne lade sig gøre.

Vi tog derfor en rundtur i området og bl.a. op i bjergene som var meget smukke, men desværre også bød på noget skovdød p.g.a. tørken.

I Wintrich fik vi vores første ophold booket med Risskov bilferie på Hotel Moselblick. Alene navnet på hotellet fik tankerne hen på en flot udsigt over Mosel, men sådan var virkeligheden desværre ikke.

Da vi bookede ind, blev vi henvist til et anneks på den anden side af vejen, og her måtte vi dele terrasse med nogle andre gæster og med udsigt til en betonmur.

ØV ØV – men værelset var pænt stort og havde et fint badeværelse og garderobe.

Som så mange andre steder i Tyskland, så kniber det gevaldigt med internet, og her var ingen undtagelse, for hvis vi ville have internet, måtte vi over gaden til hotellets lobby før det kunne lade sig gøre at komme på nettet.

Opholdet var med forplejning, altså både morgenmad og aftensmad, og dette blev indtaget i hotellets restaurant og terrasse, som havde en flot udsigt ned mod Mosel, men det var desværre ikke muligt at se floden.

Birger fejrer fødselsdag

Det var OK mad, uden at være prangende, og vi skulle lære på vores tur, at serveringen på dette hotel, var i den bedre ende.

Wintrich er en hyggelig lille by, hvor der dog ikke sker det store, men det er hyggeligt at gå rundt i de små gader og opleve hverdagen.

Et af hovedformålene med at tage til Mosel og medbringe vores cykler, var naturligvis at få cyklet en masse op og ned af floden, og ikke mindst nyde vinmarkerne, de små byer og ikke mindst Mosel vinen.

Generelt er der meget fine cykelstier på begge sider af Mosel, og det gør det til et godt og trygt sted at cykle.

På vores første cykeltur fra Hotel Moselblick startede med at følge cykelruten på den højre side af floden og det meste af vejen kørte vi på en fin asfalteret cykelsti der førte os gennem vinmarker og hyggelige småbyer.

Fin cykelsti tæt på Hotel Moselblick

På vores vej så vi en del gæs hvis art vi ikke kendte til, men med lidt Google kom vi frem til at det er Nilgåsen også kendt som den Egyptiske gås. Det er jo pudsigt at den har forelsket sig i Mosel eller måske er det også romerne der har haft en finger med i spillet her 😉

Nilgæs – eller egyptisk gås

Da vi nåede til Bernkastel-Kues besluttede vi at stille cyklerne nede ved havnen og gå op i byen. Det var en rigtig god beslutning for hold da op en hyggelig og charmerende by. Det blev til et par dejlige timer hvor vi slentrede rundt og nød stemningen og en sandwich.

Den hyggelige by Bernkastel-Kues

Da benene fortsat var gode fortsatte vi lidt længere op ad floden på den venstre side til vi nåede en lille by hvor der var en bro der kunne føre os over på den anden side ad floden og retur til Bernkastel-Kues.

Her krydsede vi floden endnu engang og så gik det retur til Wintrich med et hyggeligt stop mellem vinmarkerne hvor vi nød et herligt glas Riesling.

Så er det tid til en forfriskning

Ialt fik vi cyklet 37 km, hvilket var dejligt med vind i håret i de 28 grader.

Næste dag var vi klar til endnu en tur på cyklerne. Planen var at cykle sydvest på og se hvor langt ca. 20 km rakte.

I dag var det kun muligt at cykle på den ene side af floden nu hvor vi gerne vil benytte os af de gode cykelstier og undgå bjergkørsel.

Så første by vi mødte på vores rute var Pietsport. Lille hyggelig by hvor vi cyklede lidt rundt inden turen gik videre i gennem vinmarkerne.

Jane på cykel gennem vinmarkerne

Næste by vi mødte var Neumagen-Dhron som igen bød på tysk hygge uden der dog skete det store. Herefter var der atter en fin cykelsti gennem vinmarker og hvor der mellem vinmarkerne pludselig lå en hjortefarm.

Efter den kom vi til byen Trittenheim som lå på den anden side af floden. Her blev det tid til frokost inden vi blev enige om at vende næsen retur til Wintrich af samme rute.

Også denne dag fandt vi en god anledning til at stoppe ved vores lille udskænkningssted ude ved markerne, og her stod den på et køligt glas hvidvin/rose inden turen gik retur til vores hotel.

Turen bød i alt på 41 km på cyklerne.