Rejseforsikring

Eksempel på rejseforsikring
Eksempel på rejseforsikring

Uanset hvilken rejse du planlægger, er det vigtigt at du får en rejseforsikring, der dækker lige præcis dit behov.

Ikke alle rejser er ens. Det gælder bl.a. for destinationen og indholdet for rejsen. Derfor skal du vælge den rejseforsikring, der passer til netop den type rejse, du skal på, og den dækning, du ønsker.

Med den rigtige rejseforsikring i ryggen har du friheden til at prøve de aktiviteter, du drømmer om på din ferie, og have den rette dækning, hvis du enten kommer til skade, mister ejendele eller bliver syg. 

Hvis du er i tvivl om hvilken rejseforsikring du skal vælge, kan du med fordel kigge på denne rejseforsikringsguide som Europæiske ERV har udgivet https://www.europaeiske.dk/privat/rejseforsikringsguiden/.

For vores eget vedkommende har vi tegnet en rejseforsikring, som en del af vores indboforsikring hos GF, og hvor vi via Ældresagen har fået en udvidet rejseforsikring på 90 dage, fremfor de 60 dage der er normen. Du kan læse mere om denne forsikring her.

Det gule sygesikringskort

Det gule sygesikringsbevis

Vær OBS på at det gule sygesikringskort kun er gældende i Danmark. Skal du rejse udenfor Danmark, skal du derfor have det blå sygesikringskort samt en rejseforsikring.

Det blå sygesikringskort

Det blå sygesikringsbevis
Det blå sygesikringsbevis

 

OBS! Det blå sygesikringskort er ikke et alternativ til en rejseforsikring.

Fra den 1. august 2014 skal alle danskere der ønsker at rejse inden for EU, bruge det blå sygesikringskort i stedet for det gule.

Det du skal vide er, at det blå kort (EU- sygesikringskort) ikke dækker alle udgifter ved tilskadekomst. Derfor anbefales det, at der også tegnes en privat rejseforsikring.

Med det blå kort, er du dækket ligesom en almindelig borger i det EU-land du rejser i. Det vil sige, at det du selv skal betale, afhænger af hvor du er henne. Det Blå Sygesikringskort gælder i alle EU-lande, samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. 

Hvis du vil undgå egenbetaling og være sikret behandling på privathospitaler på din rejse i Europa, skal du have en rejseforsikring. 

Du bestiller det blå sygesikringskort på borger.dk, og det bliver sendt til din adresse inden for 2-3 uger. Du kan også bestille til dine familiemedlemmer, der bor på samme adresse. 

Når du rejser til lande uden for EU, dækker hverken det gule eller det blå kort. Rejser du uden for Europa, skal du derfor altid have en privat rejseforsikring.

Det blå kort dækker ikke i Danmark, Grønland og på Færøerne, hvor du skal bruge dit gule sygesikringskort, hvis du skal til lægen eller kommer akut til skade. 

Det blå kort dækker ikke uden for EU og EØS-landene, men kun i EU-landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. 

Hvis du rejser i et land, som ikke er et EU-land samt Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, anbefaler vi, at du får en rejseforsikring, der dækker behandling af akut sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, ødelagte feriedage mm. afhængigt af dine behov. Hos Europæiske ERV kan du tegne en årsrejseforsikring, der sikrer dig en tryg ferie i hele verden.

Med det blå sygesikringskort har du ret til den samme behandling og de samme ydelser, som en almindelig borger i det land du opholder dig i. Det vil sige, at alt det der går ud over den offentlige sygesikring i det pågældende land skal du selv betale. For at få alle udgifter dækket skal du altså tegne en privat rejseforsikring. 

Ofte er der en egenbetaling og der er ikke længere en alarmcentral du kan ringe til og bede om hjælp. 

Hvis du er taget afsted og bliver i tvivl om, hvad det blå kort dækker, kan du altid ringe på vagtnummeret, der står bag på det blå sygesikringskort.

Forhold til coronavirus/Covid-19.

Fra fredag d. 15. oktober 2022 normaliserede Udenrigsministeriets rejsevejledningerne, så coronasituationen i udlandet som udgangspunkt ikke længere afspejles i Udenrigsministeriets rejsevejledninger.
Vi anbefaler dog, at du fortsat er opmærksom på eventuelle indrejserestriktioner i de forskellige lande. Særligt for rejser udenfor EU, samt hvis du er ikke-vaccineret.

Det er ikke alle lande der accepterer Coronapas på telefonen, du bør derfor altid have dit Coronapas udskrevet, så det kan fremvises på papir.